Край с хлебарките! - Унищожаване на хлебарки, Без почивен ден, Безвредни екологични препарати, Гаранция до 1 година, Интегриран Пест Мениджмънт, ДДД услуги, София, как да се отървем от хлебарките, капани за хлебарки, борба с вредителите, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Благоевград, Търново, спрей за хлебарки, отрова за хлебарки, безплатен оглед, дървеници, кърлежи, мравки, плъхове, гризачи, оси


Отиване към съдържанието

Как да се отървем от хлебарките - 5 стъпки до успеха | IZTREBITEL.COM

Level 2 > Level 2

Новини

26.04.2012 г.
Как да се отървем от хлебарките - 5 стъпки до успеха!

Те са сред най-мразените и отвратителни същества в природата, и целта ви да ги изгоните завинаги от дома си понякога изглежда невъзможна. Хлебарки живеят по целия свят, но любимото им място за пребиваване е вашата къща, където те могат да се хранят с храната ви, да закусят с тапетите и книгите ви, и така безпроблемно да разпространят голямо количество болестотворни микроорганизми върху вас и семейството ви. Ние от IZTREBITEL.COM ви съветваме да започнете със следващите 5 стъпки, благодарение на които след време гордо ще може да кажете „... моят дом е зона свободна от хлебарки“.

1. РАЗБЕРЕТЕ ДАЛИ ИМАТЕ ХЛЕБАРКИ!
За съжаление в България този въпрос стои по скоро по следният начин: „Разберете колко много хлебарки имате“.
Хлебарките като цяло са средно големи по размер насекоми, въпреки че в някои части на света те могат да станат доста големи. Ако видите дори една хлебарка, нямайте съмнение че имате доста повече. Проблемът е, че те обикновено се крият през деня, така че може да се наложи да ги търсят с фенерче през нощта . Дори ако не можете да намерите никакви насекоми, специалистите от IZTREBITEL.COMпрепоръчват да проверите шкафовете и килерите за техните изпражнения - малки кафяви петънца от слуз или миниатюрни по размер топченца.

2. ОПИТАЙТЕ СЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТ.
Ако видите хлебарки, опитайте се да ги последвате, за да разберете на къде отиват. Това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, така че може би ще трябва да направите едно малко разследване. Проверете всички външни стени на апартамента или къщата за пукнатини и дупки, както и за пукнатини по иглите на терасата ви, през които не могат да влизат хлебарки. Трябва да ги замажете с подходяща замазка, така че хлебарките да не могат да проникват през тях. Хлебарките най-често влизат чрез канали или водопроводи, така че просто няма как да запечатате всеки потенциален вход за атака на вашият дом.


3. УБИЙТЕ ХЛЕБАРКИТЕ!
Има най-разнообразни приспособления и методи за унищожаване на хлебарки от тип „Направи си сам“. По-долу екипът на IZTREBITEL.COMви предлага някои от по-ефективните от тях. Опитайте ги поотделно или вкупом:

 • Направете си „Захранка за хлебарки“. Трябват ви следните неща: Една част разтвор или гранули на борна киселина (понякога се продава като „прах за убиване на хлебарки“, но често се предлага и в аптеките като разтвор за промиване на очи), една част бяло брашно и една част бяла захар на кристали - и ето ви захарни примамки. Брашното кара примамката да стои слепена, и борната киселина ги убива. Направете от тези съставки топченца с големината на лешник. Поставете ги под хладилника, печката и всички потенциално опасни места, за които говорихме по рано. Очаквайте най-малко 3 цикъла на измиране / Първият, когато започнат да гинат големите хлебарки. След известно време ще се излюпят техните яйца. Топчетата ще убият и тях, когато малките натрапници започнат да ги опитват. Въпреки това част от второто поколение ще оцелее и ще снесе яйца, но много по-малко. Последната фаза е като втората, но измират малкото новоизлюпени хлебарки. За съжаление този метод отнема много време : 5 - 8 седмици. А и навярно хлебарките ще се завърнат, идвайки от съседите или от улицата.
 • Деца, кучета, както и някои други домашни любимци могат да имат достъп до тази смес и дори да я опитат. Борната киселина не е силно токсична, но е само за външно приложение, така че местата, където я използвате трябва да са достъпни само за буболечките. Тя доста трудно остава хомогенна във влажна среда, така че ще ви бъде необходимо да сложите топченцата върху парченца от хартия или фолио.
 • Праха с борна киселина, брашно и какао- (1 част киселина, 2 части брашно и 1 част какао). Докато повечето продавани по магазините отровни ленти и таблетки са много отровни, тази смес е слабо или почти никак токсична към вас и домашните ви любимци. Нанесете от тази смес внимателно в шкафовете, под мивката, около тоалетната , ъглите на стаите (където пода се събира със стената) и кухите пространства( комини, кюнци, между електроуредите). Избягвайте вдишването на тази смес – както всяка киселина и тази може да причини дразнене на белите дробове!
 • При желание използвайте инсектициден спрей. Вземете от магазина няколко такива спрея, на чийто етикети пише че са за ползване срещу хлебарки, и напръскайте цялата къща без спалнята. Третирайте най-вече мокрите помещения и кухнята. Извадете цялата покъщнина от мястото, на което приготвяте храната си. Много пазете домашните любимци и децата когато пръскате и следвайте всички указания на производителя на спрея. Във всички помещения, в които сте пръскали не бива да влизате минимум 6-8 часа.Ние не ви препоръчваме този метод когато имате деца, домашни любимци или много растения в дома си!-
ИЗПОЛЗВАЙТЕ КАПАНИ, СТРЪВ, ПРЪСКАЛА и др.

 • Стръвта за хлебарки представлява гелоподобна субстанция, която съдържа в себе си бавно действаща нетоксична за хората отрова и храна, която се харесва на хлебарките. Хлебарката яде от стръвта и се завръща в гнездото си, където в крайна сметка убива всички хлебарки. Поставете от тази стръв в райони, където знаете, че хлебарки ще я срещнат.
 • Използвайте лепящ капан за хлебарки. Капанът за хлебарки примамва хлебарката и след това тя се залепя за него. Направете си няколко от тях и ги поставете там, където знаете че се навъртат малките гадини.
 • Капан за хлебарки от буркан. Прост и ефективен начин за дома, който действа като съблазнява хлебарката с храна но не и позволява да излезе от буркана. Поставете този хитър капан до стената, като по този начин хлебарката ще има по лесен достъп до него. Всякаква стръв може да се постави в буркана, включително и утайка от кафе,примесена с вода. Друга добра стръв е средно дебел резен кромид лук. Не забравяйте, че винаги на дъното на буркана трябва да има 1-2 пръста вода. Така хлебарката след време се удавя.
 • Прилагане на течен концентрат. Тези препарати навремето се ползваха само от професионалист, но сега са достъпни и за домакинствата. Концентратът е отрова или възпиращ химикал, който се разрежда с вода и след това се пръска върху всички повърхности, до които имат достъп хлебарките. Тези концентрати могат да бъдат много ефективни срещу повторно заразяване, тъй като имат продължителен ефект - между 2-3 седмици. За съжаление този метод е труден за изпълнение от непрофесионалит, тъй като изисква специализирана техника на пръскане, както и подходящи за прахово разпръскване апарати ( пръскачки под високо налягане). Ако нямате опит, по добре се доверете на професионалисти.
 • Професионален клас пестициди. Не ходете в местната железария за тях. всички неща, които продават там обикновено са слаби. Търсете ги в специализираните магазини и селскостопанските аптеки. Те ще избият всички живи хлебарки, както и идващите след тях в продължение на няколко месеца. Напръскайте по периметъра на вашия дом и в места като мазето. Така хлебарките няма да се върнат. Този вариант има няколко сериозни недостатъка. На първо място тези препарати са много опасни, ако не са правилно дозирани и нанесени. Повечето от тях не са опасни за хората и животните, но те ще убият всички други полезни насекоми, които ядат хлебарките. Но ако имате много хлебарки си мислите, че това няма значение. Не е така, защото насекомите, които ядат хлебарките премахват от 10% до 30% от тях.И най-важното. Ако нямате професионална екипировка ползването на тези препарати е немислимо!
 • Препарат за третиране на фасадни (външни) стени и алеи. Ако си закупите такъв и напръскате външните фасадни стени на вашето жилище това ще има много добър ефект. Така не само ще предотвратите влизането на насекомите отвън, но и ще забавите значително завръщането на популацията от хлебарки в къщата си. Такива препарати отново трябва да се пръскат само със специализирани пръскачки под голямо налягане. Важно е да пръскате равномерно и с кръгови движения. Ако нямате филтрираща маска за лице трябва да задържате дъха си докато пръскате. Въпреки че са отровни,тези препарати трудно биха навредили на хората и животните, с които живеете тъй като те няма да имат пряк досег с тях. Напръскайте бързо и не забравяйте да не отваряте прозорците поне за 12 часа. По този начин ще изключите варианта отровният препарат да попадне в дома ви.
 • Използвайте елементарен разтвор на сапун и вода. Това всъщност е елементарен, но изключително ефективен метод. Разтворете 1-2 супени лъжици настърган сапун в 2 литра вода. Можете да използвате и течен сапун за ръце (около 10-20 мл. За същото количество). Не ползвайте препарати за пране, за миене на съдове и други подобни – част от тях съдържат съставки, които могат да повредят напръсканите повърхности а и се чистят трудно. Така приготвеният разтвор можете да прелеете във всякакво пръскащо приспособление – много подходящи са това са празните бутилки от препарат за почистване на стъкло. Трябва да напръскате хлебарките по главата и долната част на корема, или друго яче казано – от двата и края. Хлебарката ще се паникьоса и ще тръгне да бяга, но след не повече от минута тя ще е мъртва. Най-добре след това е веднага да я изхвърлите, тъй като може да се съживи. Но защо хлебарката умира след напръскването и със нищо и никакъв безобиден разтвор на сапун и вода? Причината е, че сапунената вода образува тънък филм върху хлебарката, която диша през кожата си. Именно този ефект кара хлебарката да се задуши. Имайте предвид обаче, че трябва да напръскате добре хлебарката, тъй като в обратен случай има вероятност гадинката да се съвземе и да избяга. Това наистина е един много бърз, евтин и ефективен метод за терминирането на нашите неприятел, при това без да се налага да пръскате вкъщи с много отровните спрейове, които продават по магазините за 5 -10 лева.4. ПРЕДОТВРАТЕТЕ ПОВТОРНО ЗАРАЗЯВАНЕ
Една чиста къща е от ключово значение за запазване вашият дом неприкосновен от хлебарките.

 • Поддържайте кухнята чиста. Почистете трохите и остатъците от готвенето и яденето незабавно. Обърнете специално внимание на остриетата на ножовете, които използвате в кухнята, защото по тях често остават остатъци от нещата, които сме рязали. Това неизбежно ще привлече хлебарките към вашата посуда.
 • Дръжте храната вкъщи в контейнери или добре опакована. Във никакъв случай не оставяйте чиниите мръсни в мивката или съдомиялната, защото хлебарките ще ги нападнат още същата нощ.
 • Редовно изхвърляйте боклука си – поне веднъж на ден.
 • Поправете развалените кранове на чешмата и капещите тръби в кухнята и банята - хлебарките са привличат отводата.
 • Сложете топчета нафталин по ъглите. Хлебарки мразят миризмата му. Внимавайте обаче ако имате деца и домашни любимци, защото има опасност да се опитат да ги глътнат или оближат.
 • Спрете нашествието на хлебарките от канала в банята и кухнята. Ако смятате, че хлебарките идват от там, заливайте отворите на каналите в дома си всяка сутрин с малко белина преди да излезете за работа. За по силен ефект си направете смес от 1 част боракс и 3 части белина.
 • Ако живеете в къща преместете купа с дърва за огрев по далече от къщата. Хлебарки обичат купчини от дърво и други удобни скривалища, и когато времето застудее, те ще мигрират вътре в къщата за да се стоплят.5. ПОТЪРСЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ
И най важното и сигурно средство, което ви съветваме е да се обърнете към специалисти по дератизация и пест контрол(борба с вредителите). Важно е обаче да се обръща внимание на методите и препаратите, с които работят подобни фирми. Изключително важно е да се използват нетоксични препарати, които ще гарантират здравето на вас и семейството ви! От голяма важност е и професионалния подход на фирмата. В никакъв случай не се препоръчват „специалисти“, които бързат да ви вземат еднократно парите и да изчезнат. От IZTREBITEL.COM ви съветваме да избирате фирми, които подхождат комплексно на проблема и имат за цел трайно и безпроблемно да ви отърват от пълзящата напаст – хлебарките!

Екипът на iztrebitel.com


Вижте още:

Промоции - 2015 г.

ЯПОНСКИ УЧЕНИ: ХЛЕБАРКИТЕ СА УМНИ ПОЧТИ КОЛКОТО КУЧЕТАТА!

БЕЗПЛАТЕН КАПАН ЗА ХЛЕБАРКИ ОТ...БУРКАН!

КАКВО ДА ПРАВИМ ПРИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ !

УЖАС! - ХЛЕБАРКИ ПРИШЪЛЦИ НАПАДНАХА БЪЛГАРИЯ

СПРЯХА ПАРНОТО - ОЧАКВАЙТЕ НАШЕСТВИЕ НА ХЛЕБАРКИ!


КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ХЛЕБАРКИТЕ - 5 СТЪПКИ ДО УСПЕХА

КАК ДА СИ НАПРАВИМ САМИ ЛЕПЯЩ КАПАН ЗА ХЛЕБАРКИ

КАКВО Е ТОВА ЧУДО ИНТЕГРИРАН ПЕСТ МЕНИДЖМЪНТ


30.04.2012 г.
СПРЯХА ПАРНОТО-
ОЧАКВАЙТЕ НАШЕСТВИЕ
НА ХЛЕБАРКИ!
>> целия текст

26.04.2012 г.
КАК ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ
ХЛЕБАРКИТЕ - 5 СТЪПКИ
ДО УСПЕХА
>> целия текст

20.04.2012 г.
КАК ДА СИ НАПРАВИМ
САМИ ЛЕПЯЩ КАПАН ЗА
ХЛЕБАРКИ
>>целия текст

04.04.2012 г.
КАКВО Е ТОВА ЧУДО
"ИТЕГРИРАН ПЕСТ
МЕНИДЖМИНТ"
>>целия текст


RSS Канал на
IZTREBITEL.COM


НАЧАЛО | ЗА НАС | УСЛУГИ | ЦЕНИ | ПРОМОЦИИ | НОВИНИ | РЕФЕРЕНЦИИ | КОНТАКТИ | Level 2 | Структура


Назад към съдържанието | Назад към главното меню